Vanliga orsaker till håravfall

icon
Man med alopeci

Att tappa hår är något som kan drabba både män och kvinnor och det orsakar stort lidande hos många människor. Håret är en del av identiteten och håravfall är ett problem som drabbar en stor del av befolkningen. Nästan varannan man drabbas av håravfall under livet, för kvinnor ligger siffran på 10-15 %.

Kvinnligt håravfall talas det inte så mycket om utan kvinnor gör ofta sitt bästa för att dölja tunt hår med frisyrer. Alla tappar runt 40 -100 hårstrån per dag, men om du upplever att du tappar mer än så och att ditt hår tydligt tunnas ut är det klokt att hitta orsakerna till håravfallet. För män handlar det i princip alltid om ärftliga faktorer, men för kvinnor kan det finnas flera anledningar.

Håravfall kan till exempel bero på någon av nedanstående faktorer:

  • Hormoner
  • Sjukdom
  • Vitaminbrist
  • Osunda dieter
  • Svamp i hårbotten
  • Genetiska faktorer

 

Behandlingar som ger dig tjockare hår

Både män och kvinnor kan få hjälp mot håravfall, det finns såväl medicinska som permanenta behandlingar. Den enda permanenta behandlingen är hårtransplantation, vilket leder till varaktig förbättring. För dig med kala fläckar är det ditt bästa alternativ. Det är många som väljer att prova olika produkter och marknaden är full av mirakelkurer som ska bota just tunt hår. Men det viktigaste är att du först tar reda på orsaken till att du tappar hår.

Kvinnligt håravfall kan bero på många olika saker och därför är det viktigt att konsultera en legitimerad läkare inom området för att få en orsak till håravfallet. Vi hjälper dig jämföra priser på hårtransplantation och vi erbjuder gratis online konsultationer. Då kan du också få rekommendationer kring vilka behandlingar som kan hjälpa dig utifrån dina förutsättningar. Det finns hjälp att få för både kvinnor och män som lider av håravfall oavsett vilken faktor som ligger bakom problemet.

Linus
Linus
Jag har mångårig erfarenhet av att skriva om allt som är relaterat till hälsa i allmänhet och hår i synnerhet. Min specialitet är att göra komplexa ämnen lättförståeliga.
Den här webbsidan använder kakor för att du ska få en optimal upplevelse