Klinik omdöme

IdealofMeD omdöme

icon

IdealofMeD erbjuder hårtransplantationer i Turkiet. Företaget har svensk anknytning och kombinerar nordisk perfektionism med det medicinska kunnande och de fördelaktiga priser på hårtransplantation som finns i Turkiet. 

Aktören har dykt upp som en frisk fläkt och erbjuder ett kundanpassat koncept. I den här IdealofMeD-recensionen ska vi ta en titt på om de goda kundomdömen som man stoltserar med på nätet är befogade.

IdealofMeD betyg

4.5/5

4.7/ 5.0

Bokning och konsultation
Förbehandling
Läge och övernattning
Kliniken
Ingrepp och medicinskt team
Eftervård

IdealofMeD recension sammanfattning

Bokning och konsultation

4 / 5

Det som utmärker IdealofMeD vid den första anblicken är aktörens tydliga och informationsrika webbsida. Under rubriken ”hårtransplantation” har man samlat i princip allt som den som funderar på en hårtransplantation behöver veta om processen och vad man erbjuder. IdealofMeD är en aktör som tillhandahåller hårtransplantation i Turkiet och som kombinerar det man kallar för ”Nordisk medicinsk tradition och perfektionism med turkisk gästfrihet”.

Just den Skandinaviska anknytningen och den trygghet som det innebär är ett stort plus för svenska kunder. Bokningsprocessen är enkel och börjar med en fri rådgivning. Aktören nås via ett bokningsformulär eller ett telefonnummer. Det som drar ned vårt helhetsbetyg en aning är att vi inte hittar en prislista med ungefärliga priser. Det är vanligt bland kliniker att priset ges vid konsultation då förutsättningarna för en hårtransplantation är individuella och beror på förutsättningar och önskat resultat.

Konsultation och förbehandlingar

5 / 5

IdealOMeD erbjuder hårtransplantationer där allt är inkluderat, från upphämtande av en dedikerad chaufför till konsultationer och en vistelse på ett fyr- eller femstjärniga hotell (beroende på vilket paket patienten väljer). Att kunna slappna av inför en hårtransplantation är viktigt, och det är någon som aktören lägger vikt vid. De tidigare patienter vi talat med bokat hos kliniken fick de hem ett kit med produkter i brevlådan relativt omgående efter bokning.

En annan stor fördel med IdealofMeD är de flexibla bokningsvillkoren. Man erbjuder gratis avbokning om något oförutsett skulle inträffa. Det skapar en stor trygghet för kunden, särskilt i en värld som skakats om av Covid 19.  

Som vi tidigare nämnt hade vi gärna sett en tydlig prislista på företagets hemsida. Den stora fördelen med hårtransplantationer i Turkiet är de låga priserna och indikationer på cirkapriser är ofta en avgörande faktor för den som letar efter en hårklinik. Det är dock vanligt att kliniker ger prisuppgifter som baseras på patientens individuella behov. Efter ett samtal med företaget fick vi kompletta prisuppgifter.

Läge och övernattning

5 / 5

Något som i allra högsta grad bidrar till IdealofMeDs höga betyg är bemötandet och den välplanerade vistelsen i Turkiet. Patienten möts på flygplatsen av en engelskspråkig kontaktperson och i VIP-transfern ingår bland annat fri Wifi och gratis minibar. 

Resan från flygplatsen går direkt till sjukhuset för ett 15 minuter kort stopp för blodprover.  Efter det skjutsas patienten till ett fyr- eller femstjärnigt hotell (beroende på vilket paket man valt). Hotellen ligger max 15 minuter från sjukhuset.

Att inte behöva ordna någonting själv och att kunna slappna av i en trygg miljö inför en hårtransplantation är ett stort plus!

Lokaler

5 / 5

En hårtransplantation med IdealofMeD tar vanligen 6-8 timmar. Alla operationer utförs på sjukhus med A-licens. De toppmoderna lokalerna är utrustade med WiFi och för att fördriva tiden under ingreppet kan patienten t ex tita på en film eller lyssna på podcasts. Det kirurgiska teamet använder laser för att mäta hårtäthet.

Det genomtänkta konceptet innebär att det även finns en frisör på plats som ordnar en frisyr som minimerar det visuella intrycket av hårtransplantationen.

Kirurgiskt ingrepp och läkarteam

5 / 5

Vid hårtransplantationer hos IdealofMeD används Dermojet, som är en lokalbedövning utan nålar. Vi hittar inte utförlig information om teamet hos IdealOfMed. Tidigare patienter som vi pratat med har genomgått behandlingar som översetts av Dr. Devrim Demirel. Enligt uppgifter har han mer än 34 års erfarenhet som kirurg. 

En anna fördel med IdealofMeD är att man de erbjuder en mix av FUE-Sapphire och DHI-metoden vid ett och samma tillfälle för patienter som behöver detta, exempelvis vid en kal krona kombinerat med lite hår vid sidorna på huvudet.

Eftervård

5 / 5

Eftervård vid hårtransplantation är något som ofta förbises. Ett stort plus med IdealofMed är att man erbjuder en garanti på det transplanterade området. Direkt efter transplantation fåt patienten, enligt uppgift, med sig produkter för två månader. Efter transplantationen behåller det medicinska teamet kontakten med patienten och följer upp läkningsprocessen en till två gånger per månad. 

Patienter som väljer IdealofMeDs premiumpaket stannar en extra dag i Istanbul och tar del av hyperbar oxygenbehandling och vitamininjektioner, något som snabbar på läkningsprocessen.

Sammanfattning

Vi ger IdealofMeD 4,7 stjärnor av 5 möjliga

4.7/5.0

Vi har varit i kontakt med tidigare patienter hos IDealofMeD som gett oss tillgång till autentiska före- och efterbilder. Vi kan konstatera att det medicinska teamet gör hårtransplantationer med ett naturlig resultat. Möjligheten att kombinera FUE-Sapphire och DHI-metoden vid behov är en stor fördel. Garantin, som enligt uppgift ligger på 90 % av de transplanterade håret ger extra trygghet. Det känns att IdealofMeD har nordiska rötter, även detta är en trygghetsfaktor.

Det som dra ner betyget en aning är att vi inte hittar ungefärliga priser på sidan. De patienter vi varit i kontakt med har dock fått personligt anpassade fasta priser som ligger helt i linje med att hårtransplantationer i Turkiet kan vara upp till 70 % billigare än i Sverige.

Att IdealofMeD erbjuder ett helhetskoncept drar upp betyget. Vi har stött på få klinker med ett sådant minutiöst uträknat schema som IdealofMed. Att patienten kan slappna av under säkra former är föredömligt.

Få en fri håravfallsrapport idag och säkerställ att du får rättvisande erbjudanden från kliniker

Team

Hos IdealofMeD genomförs alla hårtransplantationer av ett kirurgiskt team med fyra personer

Något som vi tycker är intressant med IdealofMeD är att hela hårtransplantation genomförs med ett kirurgiskt team där fyra personer är närvarande. VHos andra kliniker är i de flesta fall endast två personer närvarande under hela processeb, och extra medicinsk kapacitet är en extra trygghetsfaktor. Vi skulle gärna sett mer detaljerad information om Dr Devrim Demirel på IdealofMeDs hemsida. Informationen om Dr Demirel är visserligen bara en googling bort, men när man står i valet mellan flera kliniker är sådan information viktig.

Sammanfattningsvis består teamet av utbildad medicinsk personal och en personlig koordinator. Den personliga touchen gör att IdealofMeD sticker ut på ett positivt sätt.

före- och efter bilder

IdealofMeD före- och efter bilder

Bilder är på ingång! Kontakta oss direkt för en prisjämförelse och mer information!

Vi hjälper dig få det bästa priset på din hårtransplantation

Metoder

Metoder för hårtransplantation hos IdealofMeD Turkiet

IdealofMeD genomför såväl hårtransplantationer, som ögonbrynstransplantation och skäggtransplantationer. Man riktar sig både till män och kvinnor och använder de senaste teknikerna, som FUE-sapphire och DHI. FUE-sapphire lämpar sig för patienter som behöver ett stort antal grafts och har kala partier på hjässan. 

En stor fördel med FUE-metoden med sapphireär att det i princip inte blir någon synlig ärrbildning. DHI-metoden används när patienten önskar tätare hår. IdealOfMed erbjuder även andra typer av kosmetiska ingrepp som kan kombineras med hårtransplantationen, som tandläkarbehandlingar.

Priser

IdealofMed pris - vad ingår i en hårtransplantation hos aktören?

Som nämnts hade vi gärna sett mer detaljerade prisuppgifter hos kliniken. Man erbjuder fyra olika typer av paket: standard, premium, executive och ett paket för hårtransplantation för kvinna. Priset för hårtransplantation hos IdealofMed tar avstamp i antalet grafts och bestäms vid en konsultation.

FAQ - Ofta ställda
frågor om kliniken

En hårtransplantation hos IdealofMeD tar mellan 6-8 timmar beroende på hur omfattande ingreppet är och vilken metod som används.

Kontakta IdealofMeD direkt för före- och efterbilder. Man värnar om kundernas integritet och är restriktiva i delandet av den här typen av information

Kostnaden på en hårtransplantation hos kliniken är fast och bestäms vid en konsultation. Enligt de uppgifter vi tagit del av är priset uppemot 70 % lägre än i Sverige.

Kontakta oss

Kontakta oss idag

Den här webbsidan använder kakor för att du ska få en optimal upplevelse