Hälsoturism i Turkiet – därför väljer allt fler hårtransplantation i landet

icon
Man på hälsoturism

Turkiet har länge varit ett populärt turistmål tack vare sin goda mat, gästvänlighet och sina fantastiska stränder. De har även en intressant historia och spännande kultur. Nu på senare år ökar även det som kallas för hälsoturism i Turkiet. Det betyder att du främst reser dit för att göra någon form av ingrepp. Det kan till exempel vara en hårtransplantation eller tandvård. Hur kommer det sig att detta har blivit så populärt? Vi ska kika närmare på några av de främsta anledningarna.

Flera svensktalande kliniker har etablerat sig

Hälsoturism i Turkiet har vuxit stort de senaste åren. Många kliniker riktar sig direkt mot svenskar och har svensktalande personal, något som är en trygghet för många patienter. Många svenskar är redan nyfikna på Turkiet som resmål och ser det som en chans att slå två flugor i en smäll. Idag finns det fler än 100 legitimerade kliniker i Turkiet som är godkända internationellt. Det finns alltså ingen brist på alternativ för den som är intresserad. Det är inte bara svenskar som reser dit utan turister från hela världen lockas av deras hälsoturism. Det underlättar att du kan hitta många billiga avgångar från flygplatser runt om i Sverige. Många flygbolag kör flera gånger i veckan. Det är dessutom bara en kort flygresa bort från Norden, från Stockholm tar resan cirka 3,5 timmar med direktflyg.

Bekvämt boende ger en semsterkänsla

Turkiet är idag förknippat med hög standard på flera sätt och vis. De har många femstjärniga hotell där du kan bo under din vistelse. Även deras medicinska anläggningar håller toppkvalitet. Det gäller både för läkarna och utrustningen som de använder. Du kan alltså känna att du är i trygga händer när du vänder dig till en sådan klinik. Turkiet är också kända för sin gästvänliga och öppna inställning vilket många gillar. De flesta klinikerna ligger i Istanbul, en stad med en mängd sevärdrheter

Hälsoturism i Turkiet med konkurrenskraftiga priser

En annan punkt som är värd att tas upp är priserna. I Turkiet kan man hålla mycket mer konkurrenskraftiga priser än de svenska motsvarigheterna, utan att tumma på kvaliteten. Det spelar ingen roll vilken medicinsk lösning det gäller. Dock så är det hårtransplantation som är det populäraste bland tillresta turister. Du går först på en konsultation och kan sedan gå vidare med behandlingen om du kommer överens med läkaren och kliniken. Då får du också det slutgiltiga priset.

Hälsoturism i Turkiet i ett attraktivt land

Det finns ytterligare en fördel med hälsoturism i Turkiet. Du reser till ett mycket attraktivt land som har mycket att erbjuda. Inte minst när det kommer till att upptäcka naturen. Turkiet är som bekant ett stort land med omväxlande miljöer. Du kan åka på guidade turer eller upptäcka delar av landet på egen hand. Passa på att boka in en utflykt eller två samtidigt som du utnyttjar hälsoturism i Turkiet. Det finns även många stora shoppingcenter med allt du kan tänka dig. Här kan definitivt spendera dina lediga dagar utan problem. Dessutom finns det aktiviteter för hela familjen om du reser tillsammans med dem.

Hälsoturism i Turkiet med många boendealternativ

Oavsett hur du vill bo när du bokar hälsoturism i Turkiet kan du räkna med många alternativ. Ett charmigt boutiquehotell mitt i centrala Istanbul eller ett större komplex i närheten av en strand? Valet är ditt. Dock kan du alltid räkna med väldigt förmånliga priser.

Boka själv eller via en resebyrå

Det gårt att styra upp din resa själv till Turkiet när du reser dit för medicinsk turism. Du kan först kolla upp var kliniken ligger så du bokar ett boende i närheten. Du kan själv boka både flyg och boende via flera sajter. Det finns som sagt en uppsjö av alternativ. Utbudet är enormt ochdet är inte helt enkelt att hitta rätt. Via vår tjänst kan du hitta paketerbjudanden där allt ingår, inklusive VIP-reansfer till och från flygplatsen och kliniken.

Så mycket kostar en hårtransplantation i Turkiet

När du ska räkna in ditt hårtransplantation pris får du även räkna med själva resan. Det är den stora skillnaden mot att göra ett ingrepp här hemma i Sverige. Normalt så kostar en transplantation någonstans mellan 30 000 och 70 000 kronor beroende på vilken klinik du väljer. Därför är det bäst att jämföra olika kliniker och se vilken som kan ge dig bäst pris. Du bör även får en skriftlig garanti innan du åker som en säkerhet och trygghet.

Många kliniker erbjuder hälsoturism i Turkiet

Många som sysslar med denna typ av hälsoturism har kliniker både i Sverige och i Turkiet. Då har du alltså möjligheten att besöka dem i Sverige innan du reser ner. Det är också en faktor som gör att det känns tryggare för den som är kund. Du kan alltid kontakta deras svenska klinik och höra hur du ska gå tillväga om du är intresserad av en transplantation.

Upptäck de stora städerna

Om du ska göra en resa till Turkiet får du inte missa att besöka några storstäder som till exempel Istanbul. Det är verkligen en stad som har något för alla. Här kan du äta god mat, spana på lokalbefolkning och njuta av en massa härlig shopping. Det blir en oförglömlig resa på alla sätt. När man listar alla dessa alternativ är det enkelt att förstå populariteten bakom turismen.

Jonas
Jonas
Som skribent har jag mer än 15 års erfarenhet av att skriva artiklar om skönhet, hälsa och medicinska framsteg. Jag har själv gjort en hårtransplantation och vet hur svårt det kan vara att hitta information. Det är något som jag vill ändra på!
Den här webbsidan använder kakor för att du ska få en optimal upplevelse