10 vanliga frågor innan man ska transplantera hår

icon
Transplantera hår

Att transplantera hår är ett stort beslut. Det finns mycket att tänka på inför en hårtransplation som var du ska göra den, hur mycket den kommer att kosta och vad du ska tänka på. Vi har satt samman en guide till dig med 10 vanliga frågor du bör ställa dig själv innan du ska transplantera hår. ´

1. Hur mycket kommer det att kosta att transplantera hår?

En viktig fråga är hur mycket det kommer att kosta att transplantera hår. Det är en viktig fråga att ställa då priset klart spelar en stor roll. Kostnaden beror både på vad för metod som du ska använda dig av, men även vart du utför hårtransplantationen. Det är billigare att transplantera hår i Turkiet än det är i Sverige. Många gånger ingår även resan och hotellet i priset. Du kan då kombinera en semester med din hårtransplantation. 

2. Kan alla transplantera hår?

Nej, det är inte alla en hårtransplation kommer att fungera på. Vissa medicinska tillstånd omöjliggör ingreppet. Detta är något som du kan diskutera tillsammans med en kirurg. För att kunna transplantera hår måste du också ha ett bra givarområde då du inte kan använda dig av hår från någon annan. 

3. Vilken klinik ska jag välja?

Det finns idag många olika kliniker som du kan välja mellan för att transplantera hår. En sak att tänka på är att det ska vara en klinik som erbjuder en hög standard, och som har erfarenhet. Läsockså igenom tidigare omdömen kring kliniken från tidigare kunder som har gjort en hårtransplation. En annan sak att tänka på är vad som ingår i ett hårtransplantation pris

4. Hur går det till att transplantera hår?

Det finns olika metoder som går att använda för att transplantera hår. Men det går till att transplanterar hår för att fylla ut kala områden. För det mesta plockas det hår som används från nacken, men det går även att använda hår från bröstet för att transplantera hår. 

5. Finns det olika metoder för att transplantera hår?

Ja, det finns olika metoder för en hårtransplantation. De mest populära metoderna som finns är FUE och FUT. FUT metoden innebär att din kirurg tar en hudremsa från ditt bakhuvud för att användas för att transplantera håret. FUE metoden innebär att hårsäckarna tas från samma ställe, vilket vanligtvis är nacken. 

6. Kommer en hårtransplation att göra ont?

Nej, de flesta tycker inte att det gör ont att transplantera hår. Många jämför det med att gå till tandläkaren. Det första nålsticket för att få bedövning kan kännas lite, men efter det kommer det inte att göra ont. Det kan göra lite ont efter om du rör vid området som du har tagit hår ifrån. 

7. Kommer mitt hår att se naturligt ut?

Ja, ditt hår kommer att se helt naturligt ut efter att du har gjort en hårtransplation. För att resultatet ska se naturligt ut däremot är det viktigt att du väljer en bra och en professionell klinik. Det kommer att göra att du får ett bra resultat och att ditt hår kommer att se naturligt ut. Det är därför alltid värt att jämföra mellan kliniker för att hitta den som kommer att erbjuda det bästa resultatet för dig. 

8. Hur lång tid kommer det att ta för att se ett resultat?

Det beror på hur lång tid det tar för dig att läka efter att du har gjort din hårtransplantation. Hur lång tid det tar kan variera mycket från person till person, detta eftersom hårsäckarna måste växa fast och det måste bildas nya kapillärer innan det börjar att växa nytt hår. Håret kommer att växa, men det är bara svårt att säga hur lång tid detta kommer att ta. Men alla som har transplanterat hår kommer att se sitt slutresultat efter 12 månader. 

9. Hur förbereder jag mig själv för att transplantera hår?

Din kirurg kommer att ge dig instruktioner om hur du förbereder dig på det bästa sättet för att transplantera hår. Många rekommenderar att du har en bra diet och att du tar vitaminer för att hålla dig frisk. 

10. Går det att få en gratis konsultation?

Ja, via oss kan du få en gratis konsultation. Vid konsultationen får du tala med en expert. Du får bland annat veta om hårtransplantation är något för dig och vilken metod som skulle passa dig.

En sista tanke 

Att transplantera hår är ett stort beslut , därför ska du tänka igenom detta beslut noga. Det är viktigt att du väljer en professionell klinik som har många års erfarenhet för att du ska få det bästa resultatet. Du vill att ditt hår ska se naturligt ut. Priset spelar klart också en roll och det är alltid värt att fundera på att göra din hårtransplation i Turkiet då du kan spara mycket pengar.

Linus
Linus
Jag har mångårig erfarenhet av att skriva om allt som är relaterat till hälsa i allmänhet och hår i synnerhet. Min specialitet är att göra komplexa ämnen lättförståeliga.
Den här webbsidan använder kakor för att du ska få en optimal upplevelse