DHI-metoden

Se aktuella priser för DHI-hårtransplantationer

En avancerad teknik för hårtransplantation

DHI-metoden, Direct Hair Transplant, är en medicinsk benämning på en hårtransplantation som innebär att hårimplantat flyttas från ett område med mycket hårsäckar till ett glesare område utan att göra hål i hårbotten eller ge några synliga ärr. Många människor lider av håravfall och mår dåligt av det. Under själva ingreppet används en särskild ihålig nål eller en choi-penna som möjliggör att de implantat som ska flyttas till en ny plats i hårbotten sker snabbt och säkert. Metoden är avancerad och tidskrävande och kräver specialistkompetens och speciell utrustning. Läkarna måste träna länge för att få till rätt vinkel för att transplantationen av håret ska se så naturligt ut som möjligt. Ett hårfäste som börjar krypa uppåt, tunna områden eller en helt kal hjässa är några anledningar till att man väljer att göra en hårtransplantation. Vi hjälper dig att se om DHI-transplantation är det bästa alternativet för dig samt vilka kliniker som erbjuder ett bra pris för hårtransplantation. Ingreppet kan ta allt mellan 8–12 timmar beroende på hur många hårsäckar som ska flyttas.

Vem kan göra en DHI-hårtransplantation?

Det finns många kliniker som erbjuder hårtransplantation i Sverige och de bästa kandidaterna för hårimplantationer är kvinnor och män med Alopecia (som är en vanlig sjukdom). Andra faktorer som kan spela in när man väljer den här metoden är åldern som bör vara från 30-35 år. Anledningen till att metoden inte är lämplig för yngre människor är att håravfall i tidigare ålder är mer oförutsägbart. Människor med tjockare hårstrån får oftast ett bättre resultat än personer med tunnare strån.

Vi hjälper dig jämföra pris och letar upp kliniker som erbjuder DHI-metoden när du bokar en gratis hårkonsultation hos oss. Oavsett vilken klinik du väljer är det viktigt att tänka på att det är människor med realistiska förväntningar som är mest nöjda med sina resultat. När du tar del av vår kostnadsfria håravfallsrapport får du även tips och råd kring vilka behandlingar som passar bäst och du får även veta mer om varför du tappar hår. Några orsaker kan vara näringsbrist, någon sjukdomsbild som till exempel diabetes eller bieffekter från olika mediciner. För att utesluta eventuella näringsbrister är det viktigt att ta ett blodprov och konsultera en läkare innan du går vidare med planer på en eventuell transplantation.

Boka din transplantation med DHI-metoden i Turkiet och spara pengar

DHI-metoden används på flera kliniker i Turkiet. Internationellt välkända kliniker som Esteworld och Istanbul Hair Clinic erbjuder transplantationer med DHI-tekniken. Med hjälp av erfarna kirurger och toppmodern utrustning har Turkiet och Istanbul skapat sig ett rykte som den bästa destinationen för prisvärda hårtransplantationer i Europa. Varje månad lockas tusentals besökare till kliniker runt om i Turkiet för att genomgå hårtransplantationer. Priserna är lägre än i övriga Europa och anledningen är bland annat låg lokalhyra och kostnad för personal. Det finns en mängd kliniker som konkurrerar om patienterna i Turkiet, även detta bidrar till att man kan hålla nere priserna för att få fler patienter.

Håravfall är mycket vanligt och kan vara ett stort problem för en del människor. Teknikerna inom transplantationsområdet utvecklas hela tiden vilket gör att även priserna blir lägre. På senare år har allt fler människor insett att det finns prisvärda alternativ utomlands som inte behöver kosta en förmögenhet. Många människor ser möjligheter att boka en hårtransplantation i Turkiet där priserna kan vara upp till 60-70% lägre än i exempelvis Sverige. Förutom att priserna på själva ingreppen är låga kan kostnaden för resa och uppehället tillsammans med priset för själva ingreppet i många fall bli billigare än enbart kostnaden i exempelvis Sverige, USA eller England. Dessutom är det enkelt att ta sig från olika platser i Europa till Istanbul.

Bra att veta om DHI-hårtransplantation i Sverige

Det kan finnas många orsaker till att välja att göra en hårtransplantation i Sverige istället för på en klinik i exempelvis Polen, Litauen eller Turkiet. När du bokar en gratis hårkonsultation hos oss hjälper vi dig att hitta rätt klinik för din hårtransplantation i Sverige för just dina behov och budget. Vi jämför priser hos kliniker på orter som Stockholm, Göteborg och Malmö . Vi recenserar regelbundet utbud, erfarenheter och resultat hos de olika klinikerna för att du ska få bästa hjälp. När du konsulterar en professionell klinik får du den bästa hjälpen när du ska fatta de beslut som behövs för att välja rätt metod för dig.

När du vet om just DHI-metoden skulle passa bäst för dina behov och bokat din gratis hårkonsultation hjälper vi dig att hitta de kliniker som erbjuder den metod du vill använda dig av. Du behöver bara fylla i formuläret så jämför vi kliniker. När har vi hittat en klinik som matchar dina önskemål hör vi av oss till dig och förmedlar kontakten.

Just nu bjuder vi på en fri håravfallsrapport värd cirka 2 500 kr.

Fördelar och nackdelar med DHI-metoden

Fördelar med DHI-metoden är att den inte efterlämnar några ärr och är mindre smärtsam jämfört med andra metoder som exempelvis FUT-metoden. En annan fördel är att DHI-tekniken är att den inte skadar det befintliga håret. Återhämtningstiden blir därmed kortare än vid andra tekniker. Den främsta fördelen med metoden är att hårtätheten ökar eftersom implantaten går att placeras mellan befintliga hårstrån. Detta innebär att metoden ger ett bättre resultat och kan ge ett tjockare hår. Ingreppet ger även mindre skador i blodtillförseln till det implanterade området. Eftersom tekniken är relativt ny är den mer kostsam än andra metoder och kräver en hög precision och noggrannhet hos kirurgen. Eftersom ingreppet innebär att man flyttar individuella hårsäckar från ett område till ett annat är metoden även mer tidskrävande och fler medicinsk personal behövs jämfört med andra ingrepp.

DHI-metoden är en relativt ny teknik som har både fördelar och nackdelar. Ett tidskrävande och kostsamt ingrepp kan vägas upp av att många som använt denna metod är mycket nöjda med sina resultat. Att resa utomlands för att genomföra transplantationer kan i slutändan vara mer prisvärt än att leta efter kliniker på hemmaplan och det är alltid bra att jämföra klinikernas priser innan man fattar ett beslut.

Jämför erbjudanden och pressa priset på din DHI-hårtransplantation

Visste du att du kan sänka priset på din DHI-transplantation med 70 %? Vår oberoende prisjämförelse låter dig ta del av aktuella erbjudanden från ackrediterade kliniker.

Den här webbsidan använder kakor för att du ska få en optimal upplevelse