Klinik omdöme

Vera Clinic omdöme

icon

Vera Clinic ligger i Turkiet och öppnades år 2013. Kliniken erbjuder hårtransplantationer med FUE-metoden och de har fått övervägande positiva recensioner på såväl Google som Trustpilot. Deras hemsida ger ett professionellt intryck och de nämner att Vera Clinic i Istanbul startades av några av Turkiets ledande kirurger inom just hårtransplantationer.

Vi har undersökt hur bra Vera Clinic är i jämförelse med andra kliniker för att ge dig en rättvisande bild inför ditt klinikval.

Vera Clinic betyg

3.6/5

3.6/ 5.0

Bokning och konsultation
Förbehandling
Läge och övernattning
Kliniken
Ingrepp och medicinskt team
Eftervård

Vera Clinic recension sammanfattning

Bokning

4 / 5

Vera Clinic erbjuder kostnadsfri konsultation till alla som funderar på att anlita dem för sin hårtransplantation i Turkiet. Bokning av konsultation kan du göra redan på förstasidan genom att skicka ett meddelande till kliniken. De är transparenta med information om sitt medicinska team och du kan hitta kliniken på flera sociala medier.

Vi saknar dock uppgifter om priserna hos kliniken oavsett om du väljer FUE-metoden eller vad de kallar Sapphire FUE, där instrumenten som används är tillverkade av safir. Vera Clinic Turkey uppger att de kan genomföra hårtransplantationer med 2 000 till 7 000 grafts, dock beror det på hur givarområdet ser ut. Det är sällan en klinik erbjuder en transplantation på så mycket som 7 000 grafts, vilket gör kliniken något unik.

Konsultation och förbehandlingar

3 / 5

Vera Clinic erbjuder kostnadsfri konsultation innan bokning och du kan också avboka utan att några avgifter tillkommer. Det är vid konsultationen du får en prisuppgift utifrån just dina förutsättningar. Du får kostrådgivning innan transplantationen samt de kosttillskott som du kan behöva.

Vera Clinic tar stor hänsyn till orsaken till håravfallet samt hur ditt givarområde ser ut innan de beslutar att erbjuda en hårtransplantation. Resultatet ska se naturligt ut efter hårtransplantationen. Inga förbehandlingar erbjuds av kliniken och de har inte heller någon information om sådant på sin hemsida.

Läge och övernattning

4 / 5

När du anländer till Istanbul får du transfer från flygplatsen till hotellet och all transport mellan hotellet, kliniken och flygplatsen ingår i priset. Sammanlagt tar hårtransplantationen tre dagar med konsultation, hårtransplantation och hårtvätt. I paketpriset ingår två nätters boende på ett femstjärnigt hotell i närheten av kliniken. Eftersom ingreppet sker i Turkiet kan du räkna med mycket lägre priser än vid transplantation i Sverige.

Vera Clinic är tydliga gällande vad som ingår i deras paketpriser och du har alltid en tolk tillgänglig. Det framgår dock inte om svensk tolkning erbjuds, men det finns alltid engelsktalande tolkar på kliniken.

Lokaler

4 / 5

Dr Kazim Sipahi är grundaren av Vera Clinic och Sapphire FUE och OxyCure-teknikerna är hans egna innovationer. Kliniken är toppmodern och utrustad med banbrytande teknik. Kliniken har A-licens från det turkiska hälsodepartementet vilket är en trygghetsfaktor. Dr. Sipahi har genomfört över 13 000 hårtransplantationer under sina 14 år i branschen.

Utöver Dr. Sipahi arbetar tre andra kirurger med hårtransplantationer på Vera Clinic och de har alla flera års erfarenhet inom området. Ett av deras kännetecken är att de ser hårtransplantationer som konst, då hårlinjen måste designas väl för att se bra ut.

Kirurgiskt ingrepp och läkarteam

4 / 5

På Vera Clinic är det antingen Dr Kazim Sipahi eller en av de tre andra kirurgerna som genomför din hårtransplantation. De har fått övervägande goda omdömen och är givetvis legitimerade. Teamet får mycket beröm av tidigare kunder för deras trevliga bemötande, omtänksamhet, kompetens och professionalism.

Eftervård

3 / 5

Vera Clinic har en medelmåttig eftervård som uppvägs av en livstids garanti på 90 % av det transplanterade håret. Kunderna får också produkter för eftervård som en del av paketet. De kan betala en extra avgift för att få minst två månader eftervård. Utöver att erbjuda hårtransplantationer erbjuder kliniken också tandvårdsbehandlingar, plastikkirurgi samt injektionsbehandlingar till kunderna. Deras generösa garanti bidrar positivt till vårt helhetsomdöme om kliniken.

Sammanfattning

Vi ger Vera Clinic Istanbul 3,6 stjärnor av 5

4.2/5.0

Efter att ha kontrollerat informationen på Vera Clinics hemsida och läst igenom Vera Clinic reviews har vi en positiv bild av kliniken, men dock inte tillräckligt för att de ska få fullt betyg. Informationen om teamet och deras hårtransplantationer är stor, men vi saknar viktig information om till exempel förbehandlingar och deras priser. Även om fasta priser inte kan anges är det alltid bra att ha med en ungefärlig kostnad för större transparens. De tar dock upp information om att hårtransplantationer är avsevärt mycket billigare i Turkiet än i USA och Europa.

Deras läkarteam har gedigen erfarenhet av hårtransplantationer och deras omdömen på sajter som Trustpilot är mycket höga. Dessutom är deras klinik toppmodern och trevligt inredd.

Vera Clinic Turkey har en mängd bilder på hemsidan gällande hårtransplantation före och efter, där du ser tydliga resultat från deras ingrepp. Deras livslånga garanti på 90 % av det transplanterade håret är också ett stort plus.

Få en fri håravfallsrapport idag och säkerställ att du får rättvisande erbjudanden från kliniker

Team

Dr Kazim Sipahi med team utför hårtransplantationer hos Vera Clinic

Kirurgens skicklighet bör spela stor roll vid val av klinik för din hårtransplantation. På Vera Clinic i Istanbul genomförs transplantationerna antingen av Dr Kazim Sipahi eller en annan av klinikens skickliga kiruger. Alla kirurger på Vera Clinic är legitimerade och erfarna.

Både på Google Reviews och Trustpilot har Vera Clinic till stor del bara positiva omdömen. Kliniken rosas för sitt omhändertagande och deras goda resultat. Dock finns det även negativa omdömen, bland annat angående kostnaden för deras eftervårdspaket. Det finns ingen information på hemsidan om du kan välja vem av kirurgerna som ska genomföra transplantationen.

före- och efter bilder

Före- och efter bilder från Vera Clinic

Nedan kan du se några Vera Clinic before and after -bilder från tidigare hårtransplantationer som utförts på kliniken.

Vi hjälper dig få det bästa priset på din hårtransplantation

Metoder

Metoder för hårtransplantation hos Vera Clinic

Vera Clinic använder sig uteslutande av FUE-metoden vid sina hårtransplantationer, dock erbjuder de även Sapphire FUE som innebär att snitten görs med blad av safir. Det sägs ge ett naturligare resultat på grund av dess form.

FUE-metoden ger minimalt med ärr och lite smärta efter ingreppet, som görs under lokalbedövning. Det ger en snabb läkning och ett naturligt resultat. Vanligtvis tar hårtransplantationen mellan 8 och 10 timmar beroende på antalet grafts som ska transplanteras. På klinikens Instagram kan du se många bilder efter genomförda hårtransplantationer och de har även en stor skara följare där. FUE-metoden är den vanligaste på marknaden idag och Sapphire FUE är exakt samma metod fast med mindre instrument av annat material.

Priser

Vera Clinic hair transplant cost - vad ingår i priset?

På hemsidan för Vera Clinic finns inga prisuppgifter tillgängliga överhuvudtaget. Dock får du ganska bra information om vad som ingår i paketpriset för din hårtransplantation.

Det finns inga prisuppgifter alls på hemsidan utan du får kostnadsuppgift vid konsultationen. Eftervårdspaketet ingår inte utan måste köpas till om du önskar det.

FAQ - vanliga frågor om Vera Clinic hårtransplantation

Nej, det är inte alltid Dr. Sipahi som genomför ingreppet då Vera Clinic har ytterligare tre kirurger som utför hårtransplantationer. De har alla flerårig erfarenhet av att genomföra transplantationer, rätt utbildning och legitimation. Det är otydligt om du själv får önska vem som ska genomföra din hårtransplantation.

Ja, du får garanti på att 90 % av det transplanterade håret växer ut och stannar kvar. Den här garantin gäller dessutom i resten av livet, vilket är en fördel.

Poseidon etablerade sig från början i Norge och Danmark. I Oslo och Köpenhamn pågår verksamheten idag i annan regi under namnet Poseidonklinikken. Svenska Poseidonkliniken AB finns i dagsläget endast i Stockholm.

Kontakta oss

Kontakta oss idag

Den här webbsidan använder kakor för att du ska få en optimal upplevelse