Hårtransplantation kvinna

Få en fri håravfallsrapport och se vilken behandling som passar dig

Orsaker till kvinnligt håravfall

Att kvinnor tappar hår kan bero på en rad olika saker. Vissa sjukdomar såsom som sköldkörtelsjukdomar, diabetes och järnbrist kan orsaka håravfall men man kan även drabbas av ärftligt håravfall. En kvinna som tappar hår kan få hjälp på olika sätt genom hårtransplantation. Det kan handla om alltifrån ett litet ingrepp som att fylla i en hårlinje som börjar bli tunn till att transplantera större mängd hår till kala områden på skalpen.

När man hör om hårtransplantationer idag så handlar det ofta om manliga sådana då hårtransplantation kvinna tyvärr fortfarande är ett ganska ovanligt ingrepp, särskilt i Sverige. I länder som Turkiet, Iran och Libanon är det vanligare att kvinnor söker den här typen av hjälp. Vi tror att om fler svenska kvinnor kände till att hårtransplantation är ett förhållandevis enkelt ingrepp så skulle många intressera sig för behandlingen och fler skulle få hjälp med sitt dåliga mående kopplat till håravfall.

Förutsättningar för ett bra resultat vid behandling av kvinnligt håravfall

Den enda metoden som fungerar som permanent behandling mot kvinnligt håravfall är hårtransplantation. En förutsättning för att få ett bra resultat av ingreppet är att kvinnan har ett område i till exempel nacken med gott om hårsäckar. Vid en transplantation flyttas hårsäckar från ett område till ett annat och det är hårtätheten i givarområdet som bestämmer hur många hårsäckar som kan flyttas. Pris för hårtransplantation för kvinna beror på hur stort ingreppet är och hur många hårsäckar som transplanteras.

Inför en hårtransplantation kvinna är det mycket viktigt att patienten inser vad ingreppet innebär och hur transplantationen går till. Det är också essentiellt att förväntningarna på slutresultatet ligger på en rimlig nivå. De flesta kunder som genomgår en transplantation blir nöjda men det är viktigt att ha förväntningar som är realistiska. En kvinna med kraftigt håravfall kommer troligtvis inte att få tillbaka samma hårkvalitet som hon hade som ung. På grund av detta är det mycket viktigt att patienten får en konsultation innan behandlingen påbörjas. Under konsultationen diskuteras förväntningar, individuella förutsättningar och patientens allmänna hälsotillstånd och hårkvalitet.

Varför är hårtransplantation kvinna relativt ovanligt i Sverige?

Varför är då hårtransplantation kvinna så ovanligt i Sverige om det ger bra resultat på ett problem som drabbar så många kvinnor? Det bästa svaret på den frågan är att kvinnligt håravfall är relativt okänt, det pratas väldigt lite om att kvinnor kan drabbas av kala fläckar på skalpen och vikar som blir tunnare med åren. Därför har även information om behandling mot kvinnligt håravfall lyst med sin frånvaro. Med största sannolikhet finns det ett stort antal kvinnor i Sverige som skulle bli hjälpta av en transplantation om de bara kände till behandlingen och de goda resultat den kan ge.

Troligtvis kommer det att bli allt vanligare med kvinnor som gör transplantationer framöver och man kan redan se att utvecklingen går åt det hållet i många delar av världen. Turkiet är idag det landet som utför flest hårtransplantationer i världen. Kvinnor som reser från Sverige för att göra hårtransplantation i Turkiet har öka stort, många tycker att det är ett bra alternativ då det kan kombineras med en semesterresa och priserna är ofta fördelaktiga. Hårtransplantation för kvinna i Turkiet görs med samma metod som i Sverige vilket innebär att flytta hårsäckar från ett område med mycket hårväxt till ett område där patienten önskar mer hår.

Vanligare med hårtransplantation vikar kvinna i framtiden

Det kommer antagligen bli vanligare med mindre men fler transplantationer i framtiden vilket betyder att man gör finjusteringar som att fylla i vikar och snygga till hårlinjen. Det varierar vad kvinnor är missnöjda med när det kommer till hårlinjen, vissa märker att den tunnas ut, andra gillar inte formen och en del har ett naturligt högt hårfäste som de vill sänka. Med mindre ingrepp reduceras också pris för hårtransplantation för kvinna vilket troligtvis kommer att göra att behandlingen sprids i större grupper i samhället för att mildra kraftigt håravfall. Hårtransplantation vikar kvinna kommer inte längre ses som ett stort ingrepp utan ett sätt för kvinnor att enkelt må bättre över sin hårsituation.

Även om mindre ingrepp antagligen kommer att bli vanligare framöver kan även kvinnor som lider av kraftigt håravfall få hjälp av hårtransplantation kvinna. När kvinnor går in i klimakteriet kan de drabbas av hormonellt håravfall och håret tunnas ut på skalpen och kan då behöva ett större ingrepp. Håravfall under klimakteriet beror på att manliga könshormoner ökar hos kvinnor under den här perioden.

Hårtransplantation kvinna – raka eller inte?

Många kvinnor blir förvånande när de får reda på att det är möjligt att genomföra en hårtransplantation utan att raka det område där hårsäckarna ska placeras. Om du väljer en hårklinik med en skicklig kirurg behöver området där hårsäckarnas ska transplanteras i de allra flesta fall inte rakas. Kirurgen kan sätta de nya hårsäckarna i redan befintligt hår. Proceduren tar längre tid än vid en hårtransplantation för män, men å andra sidan syns det inte att kvinnan genomgått en hårtransplantation. Förfarandet för ingreppet skiljer sig åt mellan olika kliniker, men en generell riktlinje är att kirurgen undviker att ta mer än 1000 grafts. Vid mer omfattande hårtransplantationer av kvinnor kan behandlingstillfällena delas upp.

Givarområdet behöver däremot alltid rakas, även vid en hårtransplantation kvinna. Vanligen rakar man ett område som är ungefär 3 x 12 centimeter. Även om det kan upplevas som obehagligt att behöva rakas så är det endast de hårsäckar som plockas som inte kommer att växa ut igen. Vid en hårtransplantation tar ungefär var tionde hårsäck och dessa är utspridda över givarområdet, något som gör att håret i nacken inte upplevs som tunnare efter ingreppet.

Just nu bjuder vi på en fri håravfallsrapport värd cirka 2 500 kr.

Hårtransplantation kvinna - så går det till

Hårtransplantation är inte ett speciellt komplicerat ingrepp rent medicinskt och med moderna tekniker går det relativt smärtfritt. När man började transplantera hår använde man stora verktyg och flyttade stora tussar med hår på en gång. Idag arbetar man metodiskt med en hårsäck i taget. Snart efter att hårsäckarna har blivit omplacerade växer de fast på det nya området och börjar producera nytt hår. En hårtransplantation tar oftast under fyra timmar och patienten kan vara vaken under behandlingen. Under några veckor efter transplantationen blir huden röd och det kan bildas små sårskorpor på huden där ingreppet skett. Detta är inget farligt och ingreppet lämnar inga permanenta synliga ärr. Hudområdet där hårsäckarna tas ifrån behövs rakas inför ingreppet men eftersom det oftast är i nacken så syns det inte och håret växer snart ut igen. Några av fördelarna med hårtransplantation kvinna är:

En hårtransplantation kvinna kan göra en stor skillnad för den enskilda individen och kan förbättra kvinnors självkänsla och relation till det egna utseendet. Kvinnor kan drabbas av håravfall i olika perioder i livet och en transplantation är idag den enda permanenta behandlingen. Idag är ingreppet relativt okänt i Sverige men trenden pekar mot att det snart är en populär behandling som kommer att hjälpa många kvinnor.

Få det bästa priset på din hårtransplantation

Genom att jämföra priser kan du sänka kostnaden för din hårtransplantation upp till 70 %. Vi samlar priserbjudanden från de ackrediterade kliniker och skickar en jämförelse. Just nu får du även en fri håravfallsrapport, som bland annat ger information om vilken typ av hårtransplantation som passar din typ av håravfall.

Den här webbsidan använder kakor för att du ska få en optimal upplevelse