Behandlingar hårtransplantation

Läs kompletta guider till olika metoder, välj en behandling som passar dig och hitta klinikerna med de bästa priserna.

Välj rätt metod för att behandla din typ av håravfall

Behandlingar och metoder mot håravfall är många och det kan vara svårt att välja rätt. Vi berättar mer om metoder som FUT, FUE och DHI på ett opartiskt sätt och guidar dig som ska transplantera hår, skägg eller ögonbryn att välja en passande behandling.

Kontakta oss för en prisjämförelser och erbjudanden för olika behandlingsmetoder hos kvalitetstestade hårkliniker!

FUE-metoden

FUE-metoden är en ofta använd metod vid hårtransplantation. I korthet innebär metoden att kirurgen tar individuella hårsäckar från huvudets baksida. Hårsäckarna placeras sedan ut där den nturlig hårväxten behöver bättras på. En av de stor fördelarna med en FUE-hårtransplantation är att resultatet blir naturligt och ärrbildningen sparsam.

Här kan du läs vår kompletta guide till FUE-metoden.

DHI-metoden

DHI-metoden, eller Direct Hair Transplant, bygger i grunden på samma teknik som FUE. Extraktionen av graftsen sker på samma sätt medan skillnaden ligger i att det transplanterade håret placeras ut utan att kirurgen gör ett hål innan. Metoden är möjlig tack vare ett verktyg som ser ut som en kanyl med ett hål där hårstrået träs på.

Ta del av vår guide till DHI-metoden.

STRIP-metoden

STRIP-metoden, eller FUT-metoden som den också kallas, skiljer sig från andra metoder då en hel remsa med hår avlägsnas. Remsan sitter oftast i nacken och kirurgen plockar hårsäckar från remsan och placerar ut dem med en cylinderformad skalpell. STRIP-metoden är en beprövad teknik som ofta rekommenderas vid hårtransplantation för kvinnor.

Läs mer om STRIP-metoden här.

Just nu bjuder vi på en fri håravfallsrapport värd cirka 2 500 kr.

Skäggtransplantation

Allt fler män väljer att gör en skäggtransplantation. När avsaknaden av ett tjockt och fylligt skägg eller en mustasch upplevs som ett problem ger en skäggtransplantation ett permanent resultat. En transplantation gör det möjligt att fylla ut såväl små som stora områden. Vanligen används FUE-metoden vid den här typen av ingrepp.

Läs mer om skäggtransplantation här.

Ögonbrynstransplantation

Fylliga ögonbryn är en trend som haft stort genomslag. Sjukdomar, ärftlighet eller flitigt noppade ögonbryn kan bli glesa. En ögonbrynstransplantation är ett ingrepp som tar cirka 2-4 timmar och sker under lokalbedövning. En skicklig kirurg placerar hårstråna i samma växtriktning och säkerställer att resultatet blir naturligt. Det är även möjligt att korrigera ärr under ingreppet.

Läs den stora guiden till ögonbrynstransplantation här.

Hårtransplantation kvinna

Hårtransplantation för kvinnor har länge varit ett ganska okänt typ av ingrepp i västvärlden. Idag upptäcker allt fler kvinnor att det är den enda metoden som fungerar som permanent lösning vid kvinnligt håravfall. Metoderna för hårtransplantation för kvinnor vänner även om FUT är vanligast. Det kan vara bra att känna till att kirurgen vanligen undviker att raka det område som ska få tätare hårväxt. Behandlingen kan utföras såväl i ett begränsat område, t ex vid hårtransplantation av vikar, som över en större del av skalpen.

Läs mer om hårtransplantation kvinna här.

Få det bästa priset på din hårtransplantation

Genom att jämföra priser kan du sänka kostnaden för din hårtransplantation med upp till 80 %. Vi samlar erbjudanden från kliniker och skickar en prisjämförelse. Just nu erbjuder vi också en fri håravfallsrapport!

Den här webbsidan använder kakor för att du ska få en optimal upplevelse